Országos halfőző verseny Tiszafüreden

A MA-HAL kiemelt feladata a hazai halfogyasztás növelése, ezt a célt szolgálja az Országos Halfőző Verseny megrendezése.

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) és jogelődjei az elmúlt 60 évben kiemelten fontosnak tartották a halászat, haltermelés és a halételek népszerűsítését, a MA-HAL egyik fő célja a hazai halfogyasztás növelése. Amíg Magyarországon jelenleg csupán 5,7 kg halat fogyasztunk évente fejenként, addig az EU átlag 25 kg.

2017-ben hazánkban 21 208 tonna halat termeltek a tógazdaságokban és 4100 tonnát az intenzív rendszerekben. Fontos, hogy a minőségi magyar hal, mint egészséges fehérjeforrás egyre gyakrabban szerepeljen a tányérunkon.

A halfogyasztás népszerűsítése érdekében létrehoztuk az Országos Halfőző Versenyt, amit az idén, immár 44. alkalommal rendezünk meg. Az Országos Halfőző Verseny egy vándor rendezvény, amely településről településre ismerteti meg az ott élőkkel a halételeket. Versenyzőink az ország számos szegletéből érkeznek, hogy 9 kategóriában mérjék össze a halfőző tudományukat.

A rendezvényre kilátogatók megkóstolhatják a remekművet, illetve számos ingyenes programon vehetnek részt. Az idei évben látványhalászattal, óriásbográccsal, halétel kóstolóval, halászati eszközbemutatóval, gyermek horgászprogramokkal, sétahajózással, kézműves bemutatóval és népzenei programokkal várjuk a látogatókat. További információ a www.magyarhal.hu oldalon található.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top