Összefogtak a polgárőrök és a mentőszervezetek a nógrádiak biztonságáért

Az idei év első hivatalos megállapodást kötötte meg a napokban a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége. Az új partner a Nógrád Vármegye Biztonságáért Alapítvány lett.

Az egyezményt az NVMPSZ balassagyarmati központjában írta alá ünnepélyes keretek között a polgárőrök részéről Vass Miklós vármegyei elnök, míg az alapítvány képviseletében Gembiczki Kristóf kuratóriumi elnök.

Fotó: nool.hu

A részletekről szólva portálunk érdeklődésére Vass Miklós kifejtette, az együttműködés középpontjában a nógrádi emberek javainak, a terület természeti értékeinek védelme, a biztonságérzet fokozása szerepel. Az alapítvány a jövőben az azt létrehozó mentőszervezetek speciális eszközeivel, járműveivel, munkatársai szakértelmével segíti majd a polgárőrök feladatellátását, míg a civil közrendvédelmi és bűnmegelőzési tevékenységet önkéntesen végző személyek elsősorban a helyismeretükkel közreműködnek a mentőszervezetek dolgozóinak munkájában. 

Ezen felül tervezik közös képzések szervezését, a rendszeres tapasztalatcserét, összehangolt fejlesztések megvalósítását, egységes hírlánc kiépítését, illetve közös ügyeleti központ létrehozását.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2024/01/osszefogtak-a-polgarorok-es-a-mentoszervezetek-a-nogradiak-biztonsagaert

Scroll to Top