Összefogtak a szebb környezetért a nagylóciak, közösen tisztították meg a köztereket

A Nagylóci Polgárőr Egyesület szervezésével tették rendbe Nagylóc közterületeit a falu önkéntesei. Közel harminc helyi takarította a parkokat és ültetett virágokat a szebb környezetért.

Fotó: nool.hu

Sikeres tavaszi takarítási akciót szerveztek a polgárőrök a napokban Nagylócon – számolt be róla az egyesület a közösségi oldalán.  Társadalmi munka keretében megragadták a kerti szerszámokat és rendbe tették a település parkjait. Sokan úgy érezték, fontos, hogy együtt cselekedjenek valamit községükért.

– Nem tudjuk elmondani, mennyire hálásak vagyunk, azoknak az embereknek, akik felajánlásaikkal támogatták, illetve részt vettek a munkálatokban. Szeretnénk külön köszönetet mondani Szeles Ildikónak, ugyanis ő volt az, aki kezdeményezte településünk virágosítását és tavaszi karbantartását – írták a polgárőrök.

Hozzátették: a legnagyobb örömükre a társadalmi munka már az akció előtti napon megkezdődött, ugyanis három helyi lakos a körforgalmat tette rendbe. Másnap pedig virágültetéssel folytatódott a program, amikor a beton virágládákat is megszépítették. 

– Rendbe tettük az iskola előkertjét, kitakarítottunk öt buszmegállót, valamint levágtuk a füvet a Nagylóci Biztos Kezdet Százszorszép Gyerekháznál, a sörkertnél, illetve az iskola előtt is. Mindezeken túl Zsunypusztára is sikerült két darab, nagyméretű virággal teli cserepet kihelyezni és az egyik buszmegálló körül levágni a füvet – részletezte a helyi polgárőr egyesület.

A társadalmi munkában mintegy 30 helyi lakos vett részt, fiatalok és idősebbek egyaránt, tették mindezt azért, hogy szép, tiszta környezet fogadja az odaérkezőket.

polgárőrök arra is megkérték a helyieket, hogy a kihelyezett virágokról is gondoskodjanak a közelben élők, továbbá kerüljék a szemetelést.

A munkálatokat egy közös, jó hangulatú pizzázás követte. Mint megtudtuk: a közeljövőben is szerveznek majd hasonló megmozdulást, hogy tisztább és élhetőbb környezetet teremtsenek.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/05/osszefogtak-a-szebb-kornyezetert-a-nagylociak-kozosen-tisztitottak-meg-a-koztereket

Scroll to Top