Podcast a Big Data által támasztott jövőbeli kihívásokról a tudomány, a társadalom és a kormányzati döntéshozatal szempontjából

A Miniszterelnökség a Magyar Tudomány Ünnepe 2023 programsorozat keretében a Big Data kihívásairól 2023. november 29-én podcast beszélgetést rendezett. A beszélgetés résztvevői: Prof. Báger Gusztáv, professzor emeritus, az NGTT tudományos oldalának elnöke és Szalay-Bobrovniczky Vincze helyettes-államtitkár. A beszélgetés moderátora Dr. Lovászy László Gábor miniszteri főtanácsadó, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa volt.

A témának nem csak az ad aktualitást, hogy az MTA minden év novemberében megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepét, hanem az is, hogy az UNESCO november 10-ét a tudomány világnapjává nyilvánította a békéért és a fejlődésért. A beszélgetésben többek között szó volt az adatvezérelt gazdaság és állam lehetőségeiről és veszélyeiről, a szükséges szabályozási kérdésekről, a statisztikai rendszerek megújításának fontosságáról, valamint az állampolgárok és a kormányzat felé irányuló kihívásokról is.

Podcast link:

https://www.youtube.com/watch?v=fEPswTdMXXY&ab_channel=Minisztereln%C3%B6ks%C3%A9gCKTK

https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=653

Scroll to Top