Rászorulókon segítenek, programokkal, foglalkozásokkal várják őket

Folyamatos programokkal és foglalkozásokkal segítik a leghátrányosabb helyzetben élőket a szalmatercsi és a ságújfalui Jelenlétponton. Farsangi mulatsággal, gitáros foglalkozással és játékos angolórával is várják a helyieket a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány munkatársai.

Fotó: nool.hu

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját Ságújfaluban és Szalmatercsen is a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány koordinálja. Annak kapcsán számos programot megvalósítanak a két településen. 

– Állandó foglalkozásaink mellett, az adományozóink segítségével kialakított új szalmatercsi csoportszobánkban, farsangi délutánt szerveztünk a legkisebbeknek, amihez a szülők is csatlakoztak – számolt be honlapján az alapítvány. – Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén ellátogatott hozzánk Petrovics M. Lúcia ferences szegénygondozó nővér, aki az ünnepről beszélt a gyerekeknek, és gitáros éneket is tanított. 

Amint arról beszámoltak, a helyi iskolásoknak egyetemet végzett fiatalok önkéntesen tartanak játékos angol nyelvi foglalkozásokat. ­Heti rendszerességgel szerveznek baba-mama klubot, ahol nemcsak a szülők beszélhetik meg tapasztalataikat, hanem mozgásfejlesztő szakember is rendelkezésre áll. 

– Farsang alkalmából Ságújfalun is külön programot szerveztünk – tájékoztatott az alapítvány. – Adományozóinknak köszönhetően folyamatosan tudunk ruhát és cipőt biztosítani a leginkább rászorulóknak, amint babakocsit, pelenkát, gyógyszert és élelmiszert is.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/02/raszorulokon-segitenek-programokkal-foglalkozasokkal-varjak-oket

Scroll to Top