Regisztráció az V. Kulturális Közfoglalkoztatási Programra

A Kulturális Közfoglalkoztatási program folytatása érdekében az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. várja a lehetséges partnerek regisztrációját. Amennyiben partnerként részt kíván venni az V. Kulturális Közfoglalkoztatási Programban, akkor 2017. január 5-12. között jelezze azt az előzetes szándéknyilatkozat kitöltésével, melyet a honlapunkon (www.nminkft.hu) kialakított online felületen talál.

A program célja továbbra is a kulturális és közösségi értékteremtés, a nemzeti kultúra terjesztése, a települési értékek feltárása és megőrzése, valamint olyan közösségi hálózatok kialakítása és működtetése, amelyben az egyének tudása, képessége, valamint a helyi társadalom összetartó ereje egyaránt gyarapodik. A kulturális közfoglalkoztatottak tevékenységükkel hozzájárulnak a helyi rendezvények megvalósításához, a helytörténeti gyűjtemények bővítéséhez, a közösségi élet újraszervezéséhez, valamint a kulturális alapellátás új módszerekkel, tevékenységekkel való bővítéséhez.

Az V. Kulturális Közfoglalkoztatási Program a tervek szerint 2017. március 1-jén kezdődik és 2018. február 28-án fejeződik be. A tervezett közfoglalkoztatási program a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Támogatási Programjának köszönhetően valósulhat meg a támogatási döntés és a hatósági szerződés aláírását követően.

A szándéknyilatkozat ezen a linken érhető el!:

https://docs.google.com/a/nmi.hu/forms/d/e/

1FAIpQLScs0u49hZMP_P_4uE5CBxQCcgA_UTqGEssufOsoCU8gbKNJtA/viewform

A programhoz való csatlakozás feltétele:

Az V. Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz, az önkormányzatokon és a közművelődési intézményeken kívül, a közfeladat-ellátási szerződéssel vagy közművelődési megállapodással rendelkező civil szervezetek vagy gazdasági társaságok csatlakozhatnak.

Minden települési önkormányzat, valamint a létesítő dokumentuma szerint alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató szervezet vállalása arra vonatkozóan, hogy az OSAP 1438 jelentést a 2016. évi közművelődési tevékenységről 2017. március 1-ig teljesíti.

Egy szervezethez maximum 2 fő kulturális közfoglalkoztatott kerülhet a programon belül.

A szervezet vállalja, hogy a számára meghatározott kulturális közfoglalkoztatotti létszámkeretet a program indulását követő 30 napon belül feltölti.

Amennyiben a fenti feltételeket a partnerszervezet nem vállalja, illetve nem teljesíti, abban az esetben nem lép hatályba az együttműködési megállapodás, így a szervezet nem vehet részt a programban.

Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy az országos hatókörű szervezetek, melyek az alapdokumentumuk szerint több telephellyel rendelkeznek, telephelyenként tölthetik ki a szándéknyilatkozatot.

Amennyiben a szándéknyilatkozat kitöltésével kapcsolatban kérdése van, kérem, írjon a kozfoglalkoztatas@nminkft.hu e-mail címre.

Együttműködését előre is köszönjük!

(Forrás: http://nminkft.hu/category/hirek/kozfoglalkoztatas/

Scroll to Top