Reszkethetnek a nógrádi fatolvajok, összefogtak ellenük

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a falopások megakadályozására is. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint több Nógrád megyei település polgármesterei munkacsoportot hoztak létre a természetvédelmi kincsek megóvása érdekében.

Fotó: nool.hu

Az erdőterületekre, természetvédelmi területekre engedély nélkül behajtó és azokat használó quadosok és terepmotorosok ellenőrzésén túl az együttműködők egységesen kívánnak fellépni a falopások megelőzése, valamint az ezzel kapcsolatos bűncselekmények eredményes felderítése érdekében is. Ezt szem előtt tartva az együttműködés szeptembertől ezzel a céllal is kiegészül.

Az együttműködés első lépcsőjeként szeptemberben a megyében található valamennyi rendőrkapitányság járőrei és körzeti megbízottjai, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrei és az erdészetek munkatársai közös járőrszolgálatokat hajtottak végre a megye erdős területein a polgárőrség bevonásával.

Az együttműködők a bűncselekmények megakadályozása és felderítése érdekében prevenciós jelleggel visszatérően ellenőrzik Nógrád megye erdős területeit és plakátok kihelyezésével is felhívják a figyelmet az ilyen jellegű cselekmények jogellenségére.

https://www.nool.hu/helyi-kek-hirek/2022/09/reszkethetnek-a-nogradi-fatolvajok-osszefogtak-ellenukScroll to Top