Segíti a rák elleni küzdelmet a kitüntetett salgótarjáni szervezet

Nógrád Vármegyéért-díjat kapott a legutóbbi megyenapon a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete. Kreicsi Máriával, a salgótarjáni alapszervezet vezetőjével a több pilléren álló munkájukról beszélgettünk.

Fotó: nool.hu

Az önkéntesekből álló társaság két nagy küldetést tűzött ki maga elé: felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatokra, hogy a legrettegettebb betegséget időben fel lehessen fedezni, s ezáltal a kezelés, a gyógyulás sikeresebb lehessen; másrészt segítséget támogatást nyújtani azoknak, akik életük legnagyobb harcát vívják éppen. Kreicsi Máriával, a salgótarjáni alapszervezet vezetőjével a több pilléren álló munkájukról beszélgettünk a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában, többek között arról, hogy bár önállóan pályázni nem tudnak, de mégis évente 111 eseményen szűrnek, tájékoztatnak, mozognak közösen, s még ennél is többször segítenek a bajbajutottakon, mindezt teljesen a szó legnemesebb értelmében önkéntes alapon.

Podcast link: https://videa.hu/videok/nool/podcast/segiti-a-rak-elleni-kuzdelmet-betegseg-egeszseg-egeszsegugy-VkZn2HjkaL0HCWjE?start=0

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/10/segiti-a-rak-elleni-kuzdelmet-a-kituntetett-salgotarjani-szervezet-podcast

Scroll to Top