Sok ember és rengeteg adomány gyűlt össze a salgótarjáni jótékonysági Mikulásfutáson

Futók és adományok egyaránt sorra gyűltek vasárnap délután a salgótarjáni Fő téren a Palóc Roham Egyesület jótékonysági Mikulásfutásán, azaz a SzánGO-n. A kezdeményezéssel a szervezet a salgótarjáni idősek otthona mellett idén a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületet is támogatta.

Fotó: nool.hu

Eredményesen zárta a Palóc Roham Egyesület az idei jótékonysági Mikulásfutást, azaz a SzánGO-t. Vasárnap Salgótarjánban, a Fő téren szép számmal gyülekeztek a futók, akiknek többsége valamilyen mikuláshoz köthető ruhadarabot, illetve világító kiegészítőt viselt. A sportolni vágyóktól nem messze az adományok is egyre csak halmozódtak a gyűjtőponton.

Zsíros Ágnes, a Palóc Roham Egyesület tagja portálunk érdeklődésére elmondta: minden rendezvényüket jótékonysági céllal hívják életre, a Mikulásfutást immár hatodik éve szervezik meg. Hozzátette: minden alkalommal felhívják a figyelmet arra, hogy csak és kizárólag tárgybeli felajánlást fogadnak el, pénzbeli adományt nem.

– A salgótarjáni idősek otthona mellett idén a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületnek is szerettünk volna segíteni. A felhívásunknak megfelelően ez előbbi intézmény lakóinak a karácsonyát például vitaminok, gyümölcs, csoki, tisztálkodó szerek és puha takarók ajándékozásával tették szebbé a felajánlók, míg az állatvédő egyesület négylábúi számára tápok, jutalomfalatok, játékok és takarók érkeztek felajánlásként a délután folyamán – fejtette ki Zsíros Ágnes.

A futás résztvevőivel közösen adták át az időseknek a felajánlott ajándékokat

A Palóc Roham Egyesület tagja a Mikulásfutással kapcsolatban elárulta: nagyon örültek annak, hogy nem csupán az adományok gyűltek szép számmal advent első gyertyájának a meggyújtása napján, hanem a futásra jelentkezők is. Mint mondta: idén a napos, de hideg idő ellenére a tavalyinál is több futó sorakozott fel a rajtvonalánál.

– A futás lényegében egy jelképes, hozzávetőleg öt kilométeres távot jelentett, némi nehezítésként a Kemerovóra vezető emelkedő közbeiktatásával. Ilyenkor a jó kedv a lényeg, arra törekszünk, hogy mindenki jól érezze magát, illetve vicces legyen a megmozdulás. Éppen ezért idén arra kértük a futásra vállalkozókat, hogy valami mikulásra utaló, valamint világító ruhadarabot vagy kiegészítőt viseljenek azért, hogy a kezdeményezéssel „beragyoghassuk” a belvárost – árulta el a Palóc Roham Egyesület tagja, aki azt is hozzátette: a legtöbb résztvevő eleget is tett a kérésüknek, sőt, maga a Mikulás is futott velük.

Az összegyűlt adományok átadásával kapcsolatban Zsíros Ágnes kifejtette: az eseményen jelen volt a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja, Paróczai Katalin is, aki a kutyusoknak és cicáknak gyűlt ajándékokat magával is vitte négylábú „gondozottjaik” számára. A szépkorúakat pedig a Palóc Roham Egyesület tagjai látogatták meg a felajánlásokkal, méghozzá a Mikulásfutás résztvevőivel közösen, ugyanis az általuk megtett útvonal épp az idősek otthona mellett haladt el. A szépkorúak a szokásnak megfelelően idén is kedves műsorral és kis meglepetéssel fejezték ki hálájukat az ajándékokért. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/12/sok-ember-es-rengeteg-adomany-gyult-ossze-a-salgotarjani-jotekonysagi-mikulasfutason-fotok

Scroll to Top