Tizenötmilliós eszköztámogatás az önkénteseknek

Több mint húsz Nógrád megyei szervezet nyert el mintegy 15 millió forintos eszköztámogatást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán.

A napokban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon ünnepélyes keretek között nyújtották át a megye önkéntes tűzoltó egyesületeinek, valamint mentőszervezeteinek a nagy értékű, munkájukat jelentősen megkönnyítő eszközöket.

tizenötmilliós

Balla Mihály nyugat-nógrádi országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos a helyszínen elmondta: megyénkben baj esetén a segítség azonnal kéznél van. – Ez annak köszönhető, hogy a segítségnyújtó rendszer kifogástalanul felépített, s jól szervezett formában működik. Ezen felül helyben is vannak olyan önkéntes tűzoltók, polgárőrök és mentőszervezetek, akik bármilyen probléma esetén képesek segíteni a hivatásos erők munkáját – fogalmazott a honatya.

Hozzátette: az önkéntes szervezeteknek szóló pályázatok mindig nagy segítséget jelentenek, ugyanis az elnyert eszközök – többek között tömlők, védelmi felszerelések, szivattyúrendszerek, speciális rádiók – jelentősen megkönnyítik a tagok áldásos tevékenységét. A képviselő szerint Nógrád megyében példaértékű az önkéntességen alapuló szervezetek összefogása.

A mintegy 15 millió forintnyi értékben elnyert támogatást jelképesen Seres Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgató és Balla Mihály adta át annak a több mint húsz megyei önkéntes szervezetnek, akiknek a pályázata pozitív elbírálásban részesült.

Mire fordították a támogatást?

Pusztai Nándor, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (KSM) elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: az általuk összességében elnyert több mint egymillió forint kisebbik részét a fenntartási költségekre szánják, a másik felét pedig az autómentő-járműre fordítják. Az autó a műszaki mentési feladatokban, valamint az eszközök helyszínre szállításában is nagy segítség az önkéntes csapat számára.

(Forrás: www.nool.hu)

Scroll to Top