Több, mint csendes nyitva tartás

több mint

Autizmusbarát vásárlás a Decathlon és az Autisták Országos Szövetségének együttműködésével. Példaértékű együttműködés kezdődött 2018. májusában a Decathlon és az Autisták Országos Szövetsége között, melynek köszönhetően nem csak csendben, hanem autizmusra felkészülten várják majd 2018. októberétől az autista vásárlókat és családjaikat.

A hazai áruházlánc nem csak a hang és fényingereket csökkenti áruházaiban, hanem vállalta, hogy az Autisták Országos Szövetségével közösen minden dolgozójával megismerteti az autizmust, az autizmusbarát vásárlás ismérveit.

“A sport öröme és jótékony hatása mindenki számára elérhető, azok számára is, akik fizikai, mentális, vagy anyagi nehézségekkel küzdenek. A Decathlon tevékenységének középpontjában a sport áll, ezzel kapcsolatban rendelkezünk szaktudással és ezáltal szeretnénk segíteni” – olvasható a Decathlon weboldalán. A Decathlon májusban az Autisták Országos Szövetségének együttműködését kérte az autizmusban érintett vásárlók és családjaik akadálymentes bevásárlásának megtervezéséhez.

Szövetségünk áttekintette a külföldi jó gyakorlatokat, elektronikus kérdőív segítségével felmérte az autista vásárlók és családjaik vásárlási szokásait. A több, mint 200 beérkezett válasz segítségével összegyűjtötte és rendszerezte azokat az információkat, melyek alapján megteremhetőek az autizmusbarát vásárlás feltételei.

Az Autisták Országos Szövetsége a 20 fős animátor csapatával az autizmusbarát vásárlás támogatására felkészítő programot dolgozott ki. A nyár folyamán az animátorok és a Decathlon 24 hazai áruházának dolgozói közösen készülnek az októberben induló “csendes nyitvatartás”-ra.

Szövetségünk köszönetét fejezi ki a Decathlon áruház vezetőinek és dolgozóinak azért a példaértékű hozzáállásért, mellyel érdeklődésüket fejezték ki, vállalták a hosszas szakmai felkészülést és példát mutatnak az egyenlő esélyű hozzáférés, az autizmusbarát vásárlás területén!

A Decathlon “csendes nyitvatartás” arca Biró Bernadett Nusó (https://www.decathlon.hu/csendes-nyitvatartas.html) autista úszó. Nusó példája jól bizonyítja, hogy a sport mindenkié, autista társaink is lehetnek sikeres sportolók.

Az Autisták Országos Szövetségéről (www.aosz.hu)

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top