Többmázsányi hal akadt horogra Mihálygergén

Mázsaszám akadtak horogra a halak a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület által szervezett Feeder Kupa tavaszi horgászversenyén a napokban.

Fotó: nool.hu

Telek Bálint, az a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület elnöke elmondta: a nagy múltú verseny a hagyományok szerint kettő – egy tavaszi és egy őszi – fordulóból áll.

– A pandémia miatt 2020-ban, illetve tavaly is csak ősszel mérhették össze tudásukat a feederezés szerelmesei a mihálygergei víztározó partján. Idén a rossz idő ellenére is 45 elszánt horgásztárs vett részt a Feeder Kupa első részében. A nevezők között egy nő, két fiatal és egy gyermek is indult. Számukra három különböző kategóriát hirdettünk, de mint kiderült, gond nélkül megállták volna a helyüket a felnőtt kategóriában is. A nap végére a versenyzők által kifogott halak összsúlya kis híján elérte a 214 kilogrammot. A mérlegelés során a legszebb, 34,5 kilogrammos eredményt Ratkovszky Zoltán érte el – mondta Telek Bálint. Hozzátette: az első fordulóban is díjazták a kategóriák győzteseit, azonban a 2022-es Feeder Kupa trófeáját természetesen majd csak az őszi forduló eredményei ismeretében adják át az arra érdemesnek.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/04/tobbmazsanyi-hal-akadt-horogra-mihalygergen

Scroll to Top