Újabb három évig működtethetik a tarjáni civil központot

A Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány újra elnyerte a Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím pályázatát, így további három évig működtetheti Salgótarjánban a civil központot.

– A Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány működtetheti továbbra is Salgótarjánban a civil központot, ugyanis újra elnyerte a Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím pályázatát – tájékoztatott sajtóreggeli keretében Tolnai Sándor, az alapítvány elnöke. 

Fotó: nool.hu

Mint mondta, az átadóünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter méltatta a szervezetek elmúlt években végzett munkáját, és azt is kiemelte, hogy ez a tevékenység egyre inkább felértékelődik. A civil szervezetek ugyanis nélkülözhetetlenek a társadalom működéséhez, összetartozásához, a helyi közösségek gazdagabbá válásához. 

– Az aktív civil szervezetek száma növekszik Nógrádban is, egyre többen pályáznak mások mellett a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira, és a nyertesek száma is folyamatosan bővül – fogalmazott Tolnai Sándor, hozzátéve: – A civil központok legfőbb tevékenysége, hogy különféle tanácsadásokkal segítik a szervezetek működését. Ezek kiterjednek egyebek mellett jogi és pénzügyi területre, pályázatokkal kapcsolatosak, de akár az adományozásról és az önkéntességről is szólhatnak. Idén is kulcsfontosságú lesz a fiatalok bevonása a civilek életébe, így új szolgáltatási elemként ahhoz kapcsolódóan is adunk ötletet a vezetőknek, hogyan keltsék fel a fiatalabb generáció érdeklődését tevékenységük iránt.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/01/ujabb-harom-evig-mukodtethetik-a-tarjani-civil-kozpontot

Scroll to Top