„Van, aki egészségesen születik és van, aki azzá lesz”

A Gézengúz Alapítvány olyan gyermekeknek nyújt segítséget, akik koraszülöttként, vagy sérüléssel érkeztek a világra. Koragyermekkori intervenciós hálózatukban a gyógyítás, a fejlesztés és a tehetséggondozás komplex, egymásra épülő egysége áll a középpontban. A napokban az alapítvány salgótarjáni központja ötödik születésnapját ünnepelte.

Salgótarján. A Gézengúz Alapítványt 1990-ben alapította dr. Schultheisz Judit gyermekorvos a koraszülött, idegrendszeri sérült, veszélyeztetett fejlődésmenetű gyermekek családcentrikus, koragyermekkori intervenciós, egészségügyi ellátásáért.

Az alapítvány számára fontos a személyre szabott intervenciós program, amelyet minden család egyéni igényei, szükségletei alapján alakítanak ki. Missziójuk a komplex – több módszert alkalmazó – ellátási feltételek folyamatos biztosítása a kórházakból, alapellátásból hozzájuk beutalt koraszülöttek, csecsemők, kisgyermekek és családjaik számára. Tevékenységük Magyarországon a korai terápiák intézményrendszerének egyik alappillére.

Közhasznú civil szervezetként tevékenységük huszonöt éve hiánypótló. A salgótarjáni intézet öt éve alakult meg Salgótarján önkormányzatának támogatásával. Az összejövetel és az ünneplés számára a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda adott helyet a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. jóvoltából.

A programot Maiczenné Földi Réka, a salgótarjáni „Gézengúz” vezetője nyitotta meg, majd önfeledt játék és Tomka Noémi előadása következett. A rendezvényen részt vett dr. Bauer Viktor, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház neurológusa, aki évek óta segíti a salgótarjáni Gézengúz Alapítvány munkáját.

A műsort szabad kézműves és játékos foglalkozás követte tombolával, melyet sok helyi cég is támogatott.

F.G.

(Forrás: www.nhc24.hu)

Scroll to Top