Zöldebb Európát, Európaibb Zöldeket!

zöldebb

Fiatal közéleti aktivisták jelentkezését várják a hazai és európai képzésekre! OkoTanoda 2016. Jelentkezni lehet szeptember 12-ig!

Az ÖkoTanoda képzési program rugalmas, részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzési sorozat. Elsődlegesen civil-zöld aktivizmus iránt érdeklődő, 16-30 év közötti, angol nyelvvel is boldoguló fiatalok jelentkezését várják. A 2016 őszi dátumok október 1, 29 és november 12 (tervezett). E három képzésen való aktív részvétel egyúttal beugró egy közös brüsszeli tanulmányútra is, amelyre 2017 februárjában kerül sor.

Az ÖkoTanoda EU+ díjmentes, sőt, utazási költségtérítést és ellátást is biztosítanak az aktív részvételt vállaló fiataloknak. A képzés a Green Eruropean Foundation (GEF) “Europeanising Youth Green Activist Training” nemzetközi programja keretében, magyar-cseh-finn és katalán (spanyol) együttműködésben valósul meg, amelynek hazai partnere az Ökopolisz Alapítvány. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament (EP). A brüsszeli tanulmányút támogatója szintén az EP, Meszerics Tamás EP képviselő (LMP) hozzájárulásával.

Mi lesz a tartalom?

A programot úgy alakítjuk, hogy akár az EU- és ökopolitikában teljesen kezdő középiskolások számára is hasznos, követhető és motiváló legyen – de egy ifjú politológus vagy humánökológus számára se legyen unalmas. Szakértők segítségével megismerhetjük a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, alapelveit, fogalmait, stratégiáit és dilemmáit. Konkrét esettanulmányok kapcsán vizsgáljuk meg a politikai térképet és a szereplőket, vagyis azt a társadalmi, gazdasági, politikai viszonyrendszert, amelyben a zöldek elhelyezkednek. Gyakorlati szemszögből tekintjük át, hogy milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokat kell jól elvégeznünk, hogy az ökopolitika minél inkább teret nyerjen a XXI. században. Hangsúlyosabban foglalkozunk Európával, az EU intézményrendszerével, szereplőivel, történetével és aktuális ügyekkel. A “fejtágítás” mellett pedig legalább ennyire fontos célunk, hogy a résztvevők megismerkedjenek, egymásra hangolódjanak és közös élményeket és tapasztalatokat szerezzenek!

Jelentkezz itt és most!

A részvéelre azok jogosultak, akik rászánnak pár percet és érdemben válaszolnak a jelentkezési lap kérdéseire, majd írásban visszaigazolást is kapnak!

További részletek: Perneczky László – perneczky.laszlo@gmail.com – +36 20 39 00 566

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top