Elsősegély oktatás szülőknek, nagymamáknak

Ingyenes kisgyemermekes elsősegély tanfolyamra vár szülőket, nagyszülőket a Mosolykommandó Alapítvány. Balesetek következtében ma több kisgyermek hal meg, mint együttvéve az összes betegség miatt. A Mosolykommandó Alapítvány szülőknek és nagyszülőknek szóló elsősegély oktatást szervez. Az oktatás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amely a www.mosolydoktorok.hu főoldalán érhető el.

A Mosolykommandó mosolydoktorai 2015 óta rendszeres látogatói a Szegedi Gyermekklinikának, nevetésterápiás módszerükkel beteg gyerekek állapotán igyekeznek segíteni. A kórházi vizitek során számtalan olyan kis beteggel találkozunk, akik otthon történt balesetek miatt kerültek kórházi kezelés alá – mondta el Pataki Gergely, a Mosolykommandó Alapítvány alapítója. – Nagyon fontos a prevenció, ugyanis sok szülő még csak nem is gondolja, hogy milyen veszélyeket tud rejteni egy kisgyermek számára egy átlagos lakás is.

Az oktatáson szó esik arról, hogy hogyan tudjuk “gyerekbiztossá” tenni a lakásunkat, mire kell elsősorban figyelnünk, illetve mit tegyünk akkor, ha hirtelen bekövetkezett a baj. Az oktatást dr. Vizi András fogja tartani Szegeden, összesen 3-4 órát vesz igénybe.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a www.mosolydoktorok.hu (https://bohocdoktor.hu/) oldalon lévő űrlap kitöltésével igazol vissza az alapítvány.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top