Józan babák után a gyalogakáccal dupláztak

jozan-babak

2015 után 2016-ban ismét egy az Északi Támpont Közhasznú Egyesület által készített kisfilm nyerte el a Fenntarthatósági Sajtódíjat Nagylátószög Kategóriában. A múlt évben a Karmák című filmsorozat Józan Babák című epizódját, az idei évben pedig a Miért nem? című filmsorozat A gyalogakác című epizódját ítélte a zsűri a legjobb munkának.

A díjazott film azt mutatja be ahogy a WWF Magyarország a tiszatarjáni hullámtér újszerű átalakításával számos társadalmi és gazdasági problémára adott sikeres választ. A WWF munkájának az eredményeként újjáéledt a terület, a település pénzt takarít meg, munkahelyeket teremtettek, és a klímaváltozás hatásaival szemben is ellenállóbb lett a környezet. A kisfilmet Nagy András szerkesztő, Tóth Bálint gyártásvezető, Hangyal Attila operatőr és V. Molnár István vágó készítették el.

– Nagyon szeretünk olyan zseniális civil ügyekről forgatni, mint amilyen például a WWF és Tiszatarján összefogása. És úgy látszik, hogy mások is szeretik ha ilyesmiről forgatunk. Bízunk benne, hogy ez a díj egy újabb mérföldkő lehet azon az úton, amely során más civil szervezeteket és felelős vállalatokat is hozzásegíthetünk, hogy a saját fenntarthatósági ügyüket országnak-világnak megmutassák. – foglalta össze gondolatait Tóth Bálint, az Északi Támpont elnöke a díjjal kapcsolatban.

Bővebb információk és fotók:

http://eszakitampont.blog.hu/

A film: http://indavideo.hu/video/Miert_nem_Gyomnovenybol_energia

Forrás: Északi Támpont Egyesület

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top