Nógrád-szerte várják az önkénteseket az országos szemétszedési akcióhoz

Hamarosan elkezdődik a TeSzedd! elnevezésű hulladékgyűjtő akció országszerte, így szűkebb hazánkban is. Az MTI nyomán a Magyar Nemzet hétfőn írt arról, hogy a kezdeményezés idén 11. alkalommal indul útnak, amelyre egészen április 11-ig lehet regisztrálni.

Mint arról beszámoltak, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte, hogy a TeSzedd! összekapcsolódik a fenntarthatósági témahéttel, valamint a Föld napján – április 22-én – kezdődik és április 28-ig tart. Az államtitkár felhívta figyelmet arra, hogy építési törmeléket, autóalkatrészeket és elektronikai eszközöket nem lehet gyűjteni az akció során, de ha ilyet találnak a résztvevők, azt be lehet jelenteni a 2020-ban elindított Hulladékradar applikációban. Hozzátette: erre már 27 ezren regisztráltak, több mint 43 ezer bejelentés érkezett és több százezer tonna hulladékot sikerült így összegyűjteni.

A Magyar Nemzet cikkéből az is kiderült, hogy a kormány részéről fontos üzenet volt a 2020-ban elfogadott klíma- és természetvédelmi akcióterv, amelyben kiemelten szerepel az illegális hulladéklerakók felszámolása is.

Mint írták, Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, az emberek fontosnak tartják a TeSzedd! programot, a környezet rendben tartását, ugyanakkor az akció egyben jó kikapcsolódás és csapatépítés is. Az államtitkár a környezettudatos szemlélet erősítését segítő kormányzati kezdeményezések között említette egyebek mellett a Tisztítsuk meg az országot! programot is, amelyhez számos település csatlakozott már.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/03/nograd-szerte-varjak-az-onkenteseket-az-orszagos-szemetszedesi-akciohoz

Scroll to Top