Rekordszámú kutya nevezett a salgótarjáni CAC kutyakiállításra

Mint minden évben, 2023-ban is Salgótarján nyitja a szabadtéri kutyakiállítások sorozatát. Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete március 26-án, vasárnap szervezi az eseményt a Tóstrand területén. A nevezett kutyák száma már a második határidőre elérte a kilencszázat, amely a helyi CAC kiállítások történetében rekordnak számít – közölte Tóth Hajnalka, az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének elnöke.

Fotó: 3100.hu

Mint ismertette, a kutyakiállítás vasárnap délelőtt fél 10-kor nyitja kapuit a nagyközönség előtt. A 10 órai hivatalos megnyitót követően kezdődnek a körökben a bírálatok, ahol hazai és külföldi kinológiai szakemberek minősítik és rangsorolják a felvezetett kutyákat. Idén a legnépszerűbb fajtának a hosszú szőrű collie – ismert nevén skót juhászkutya – bizonyult 35 egyeddel, ezt követi a border collie 32 fős létszámmal. 

Szép számban láthat a közönség majd magyar fajtákat is, különösen sima szőrű magyar vizslát, mudit, pulit és kuvaszt. Emellett töretlen a népszerűsége a golden retrievernek, a cane corsonak és a berni pásztorkutyának, így belőlük is bőven lesz választék. A különleges kutyák közül már többedik alkalommal megjelennek az FCI által el nem ismert fajták, mint például a jakut lajka vagy az amerikai bulldog.

A kiállításon összesen 180 fajtát mutatnak majd be, ami vélhetően mindenki számára tartogat érdekességet – emelte ki az egyesület elnöke.

A rendezvény show jellegű programjai délben kezdődnek. A szervező egyesület kutyaiskolájának bemutatóját követően a hobbi és keverék kutyák versenyeznek a díszkörben 13 órától, amelyek a helyszínen nevezhetők. A kiállítás csúcsát jelentő Best in Show program 14 órakor indul. Itt mutatkoznak be a legifjabb és a senior felvezetők, a kutyapárok, tenyészcsoportok, majd minden fajtacsoportból a bírók által kiválasztott fajtagyőztesek. A salgótarjáni közönség tapsára szüksége lesz a legszebb nógrádi kutyáknak is.

A bírók választása szerint kategóriánként dobogóra kerülnek a legszebb kölykök, fiatal kutyák, veteránok, magyar fajták, majd végül az összes benevezett kutya közül kiválasztják a kiállítás legszebb kutyáit. Az első kapja meg közülük az óriási Best in Show kupát – fejtette ki Tóth Hajnalka.

A rekordszámú nevezésre és érkező kiállítóra tekintettel a szervezők arra kérik a helybéli kutyabarátokat, családokat, hogy a helyszínt lehetőleg gyalogosan vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg. Fontos továbbá, hogy aki kutyával érkezik, ne felejtse otthon annak oltási könyvét sem. Az érdeklődők további információt az esemény közösségi oldalán találhatnak.

https://3100.hu/rekordszamu-kutya-nevezett-a-salgotarjani-cac-kutyakiallitasra/

Scroll to Top