100 millió dollár – Utak a fejlődéshez

A JA Europe és a Citi Alapítvány együttműködésük 30. évfordulóját egy 1,2 millió dolláros újabb adománnyal ünneplik.

A Junior Achievement Europe és a Citi Alapítvány együttműködésük 30. évfordulóján közös programjuk továbbfolytatását jelentették be. A Citi Alapítvány újabb, 1,2 millió dolláros adományával megvalósuló JA-Citi Diákvállalkozás program Európa 19 országában nyújt lehetőséget középiskolai diákok számára a vállalkozói ismereteik és kompetenciáik fejlesztésére.

Ez év elején a Citi Alapítvány kibővítette az “Utak a fejlődéshez” (Pathways to Progress) elnevezésű globális programját, amelynek keretében a következő három évben világszerte további 100 millió dollárral támogatja mintegy 500.000 fiatal munkaerőpiacra való felkészítését.

A közvetlenül a fiatalokat érintő program mellett, a teljes keretből 300.000 dollárt különítettek el egy új stratégiai programra, amelynek köszönhetően hat közép-kelet európai országban (Magyarország, Bulgária, Csehország, Románia, Szlovákia és Törökország) is létrejöhet a JA Europe által alapított Európai Vállalkozói Oktatási Hálózat (JA Europe Entrepreneurship Education Network – EE-HUB).

Csatlakozzon Ön is és ünnepelje velünk Európa 36 országából a legjobb 200+ diákvállalkozót! Idén több mint 300 000 diák vett részt a JA Diákvállalkozás Programban, most pedig minden ország legjobb diákcége versenyezhet az Év Diákvállalkozása címért.

Az esemény kiemelt vendégei:

Őfelsége Fülöp, Belgium királya

Marianne Thyssen, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős tagja.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős tagja.

A versenyen (JA Europe Company of the Year Competition) Európa legjobb diákvállalkozói vesznek részt. A fiatal vállalkozók 4 különböző feladat teljesítése során győzhetik meg a zsűritagokat arról, hogy ők Európa legjobb diákvállalkozói 2017-ben.

További információ: http://diakvallalkozasok.hu./ és a Junior Achievement Magyarország honlapján: http://www.ejam.hu/

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top