Átadták a Sozialmarie 2018 díjat!

A bécsi ORF RadioKulturhaus-ban idén tizennegyedik alkalommal tüntettek ki 15 társadalmi hatású innovatív projektet a SozialMarie díjjal.

A 15.000 eurós első díjat idén a Housing First for Families in Brno cseh projekt nyerte, mely projekt hajléktalan családoknak biztosít önkormányzati lakásokat, és segíti őket, hogy új életet kezdhessenek.

A második díjat (10.000 euró) a szlovák Book Club PAĽIKERAV projekt nyerte el, melyben kassai roma fiatalok, szakítva a sztereotípiákkal, könyvkritikákat készítenek online elérhető videófelvételek formájában, valamint könyvbemutatókat moderálnak.

A harmadik díjat (5.000 euró) az osztrák The Viennese Kitchen kapta, egy saját kezűleg legyártható konyha, mely a hajléktalan emberek számára könnyíti meg az új otthonba való megérkezést. A DIY-konyhát az érintettek és különböző szakemberek közösen tervezték, egy Buddy-rendszer (segítőtárs-rendszer) lehetővé teszi a replikációt és a hálózatosodást.

További 12 projekt nyert 2.000 eurós díjat Ausztriából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából és Horvátországból.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Az alábbi linken Ön is átélheti az este hangulatát:

A 2018. évi nyertes projektekről további információt itt talál:

https://www.sozialmarie.org/hu/news/5605

A négy SozialMarie Közönségdíjas egy-egy rövid videófilmmel gazdagodott!

A filmek itt láthatóak:

AT HOME – Deposit Guarantee for Refugees

SozialMarie Közönségdíj 2018 Ausztria:

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top