Bátorsággal teli dobozt kapnak ajándékba a kórházban kezelt gyerekek

Önkéntesek segítik a kórházban fekvő gyerekeket: az óvodás korosztályt bátorító mesékkel örvendeztetik meg, az iskolásokat pedig a nyelvek világába hívják kalandozásra.

Fotó: nool.hu

Magyarországon évente több ezer gyermek kerül kórházba, ilyenkor kiszakadnak a baráti közösségéből, ismeretlen, az egész család addigi életét felforgató eseménnyel kell szembenézniük – írja portálunknak eljuttatott közleményében az Amigos a Gyerekekért Alapítvány, ami nyolc éve próbál segíteni az ilyen helyzetekben. 

Az egyetemista önkéntesek nyelvtanítással, játékkal és a barátság erejével motiválják a gyerekeket, ssaknem 170-en vannak, öt nagyvárosban csalnak mosolyt a gyerekek arcára. Rengeteg felkérést kapnak az ország több városából, de ez sok felkészülést és erőforrást igényel szervezettől, így nem tudnak személyesen jelen lenni. Kitaláltak egy átmeneti megoldást: idén ősszel ezer gyermeket szeretnének megajándékozni a KalanDobozzal: ezekből jutna a salgótarjáni és a balassagyarmati kórház gyermekosztályára is.

– A gyerekek a dobozt az osztályra érkezésükkor kapják meg, amivel oldani tudjuk a kórház okozta riadalmat, félelmet, a felmerülő rossz érzéseket – mondta Dobos Kata gyógypedagógus, az Amigos munkatársa és a KalanDobozz projekt vezetője. – A gyerek kinyitja a dobozt és rögtön tevékenykedni tud, elterelve a gondolatait a helyzetéről. Olyan játékokat kínálunk, amelyeket már ismernek, nem kell bonyolult játékszabályokat olvasgatni.

A dobozokba kézműves eszközök, foglalkoztató füzetek, nyelvek fejlesztését segítő kártyajáték és LEGO építőkockák is kerülnek, további részleteket pedig IDE kattintva olvashatnak.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/09/batorsaggal-teli-dobozt-kapnak-ajandekba-a-korhazban-kezelt-gyerekek

Scroll to Top