Ezúttal a Gézengúz Alapítványt támogatja a salgótarjáni Plazma Center

A salgótarjáni Plazma Center visszatérően támogat különböző helyi egyesületeket, szervezeteket, intézményeket vagy alapítványokat jeles napok alkalmából. A Koraszülöttek világnapján a Gézengúz Alapítvány lesz a kedvezményezett.

A jótékonysági akció keretében november 18-án (pénteken) minden plazmaadás után 500 forinttal fogják támogatni a szervezetet,

így az akció sikeressége a donorok aznapi aktivitásán is múlik. A Gézengúz Alapítványt 1990-ben alapította dr. Schultheisz Judit gyermekorvos a koraszülött, idegrendszeri sérült vagy mozgásfejlődésben érintett, eltérő vagy veszélyeztetett fejlődésmenetű gyermekek családcentrikus, kora gyermekkori intervenciós ellátásáért.

Az alapítvány rendszerszemléletű modellében Magyarországon öt városban, köztük Salgótarjánban fogadják – országos ellátási profillal – a gyermekeket, családokat. A civil, közhasznú szervezet tevékenysége 32 éve hiánypótló, céljaik eléréséhez kíván most segítséget nyújtani a salgótarjáni Plazma Center is.

A salgótarjáni Plazma Center a társadalmi szerepvállalás keretében rendszeresen támogat salgótarjáni vagy Nógrád megyei civil szervezeteket. Ezek között segítették már tárgyi és pénzbeli felajánlásokkal a Szent Lázár Megyei Kórházat, a Palóc Mentőegyesületet, a bátonyterenyei labdarúgócsapatot, a Mancs Menedék Állatvédő Egyesületet, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületet, a Mentőöv Állatvédő Egyesületet, a Palóc Roham Egyesületet és a Bátor Tábort isA Salgótarjánban több mint két éve jelen lévő központ rendszeresen szervez tematikus családi programokat, de gyermek horgászversenyt is támogattak már az Acélgyári Szabadidő Horgászegyesülettel együttműködésben.

https://3100.hu/ezuttal-a-gezenguz-alapitvanyt-tamogatja-a-salgotarjani-plazma-center/

Scroll to Top