Gyermekmenükkel a beteg gyermekekért

Január elsejétől azok, akik Happy Meal menüt vásárolnak bármely hazai McDonald’s étteremben, egy jó célt is támogatnak. A McDonald’s és franchise partnerei mostantól ugyanis minden megvásárolt gyermekmenü árából öt forintot a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára ajánlanak fel.

gyermekmenükkel

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány egy világméretű kezdeményezés, amelynek hazai szervezetét a McDonald’s 1994-ben hozta létre. A Ronald McDonald Alapítványok által világszerte fenntartott 359 Ronald McDonald Ház azoknak a családoknak biztosít térítésmentesen otthont a kórházak közelében, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, a lakóhelytől távol eső orvosi kezelésre szorul.

A hazai alapítvány 1994 óta működik, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat, ahol térítésmentes lakhatási lehetőséggel segítik a rászoruló családokat. Az alapítvány 2016 januárjában létrehozta az első Ronald-szobákat Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinika területén. Ezek a házak és szobák Magyarországon eddig közel 9000 beteg gyermeknek és családjuknak segítettek a betegség nehéz időszakaiban.

Az alapítvány munkáját a McDonald’s és más vállalatok, vállalkozók és magánszemélyek nagylelkű adományai teszik lehetővé. A Ronald Házak és Ronald-szobák éves működési költségét a McDonald’s éttermekben elhelyezett pénzgyűjtő perselyekben összegyűlt összegekből, a McDonald’s minden év novemberében szervezett adománygyűjtő akciója és egyéb jótékonysági rendezvények bevételeiből, a vállalkozások és magánszemélyek adományaiból, 1%-os felajánlásokból fedezi az alapítvány. Ehhez járul majd hozzá január elsejétől a Happy Meal menük árából befolyó bevétel.

Forrás: elelmiszer.hu

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top