Hazánk különlegességeit mutatták be Csécsén

Szombaton első alkalommal, hagyományteremtő céllal tartottak Hungarikum Sétány elnevezéssel rendezvényt a településen.

Fotó: nool.hu

Sevelyáné Varbai Mária, a Csécse Településért Egyesület elnöke és a program szervezője portálunknak elmondta, hogy még korábban, az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatán több mint egymillió forint támogatást nyert el a szervezet. Ebből valósulhatott meg a rendezvény, amely a hungarikumok köré épült.

Amennyiben lehetőségünk nyílik, akkor minden évben megszerveznénk ezt az eseményt, hiszen fontos, hogy az emberek közelebbről is megismerjék hazánk értékeit, amelyekből többet is megtekinthettek most. Ráadásul kóstolásra is lehetőség volt a népszerű magyar finomságokból, de a helyi nógrádikumok is nagy szerepet kaptak – közölte Sevelyáné Varbai Mária.

Hozzátette: főzőversennyel is készültek a rendezvényre, amely során a versenyzők gulyáslevest készítettek, amelyeket zsűri értékelt. Ezen kívül vadászkutya és solymász bemutatót is tartottak, huszárok vonultak fel, valamint a nap folyamán több zenés-táncos előadást is élvezhettek az érdeklődők. Az elnök háláját fejezte ki a helyi és a roma nemzetiségi önkormányzatnak, de a lakosoknak is, akik mind támogatták azt, hogy ez az esemény létrejöhessen. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/04/hazank-kulonlegessegeit-mutattak-be-csecsen

Scroll to Top