Ismét százakat mozgatott meg a megyeszékhely sportos egészségnapja

Ismét több száz résztvevőt mozgatott meg a Salgótarjáni Sportos Egészségnap, a Tarjáni Szabadidő Sport Klub 10. alkalommal szervezte meg a megyeszékhely legjelentősebb sportnapját múlt vasárnap.

Fotó: 3100.hu

Félegyházi Éva főszervező rádiónknak értékelésében azt mondta: a koronavírus-járvány időszakában általánosságban is megcsappant a közösségi, fitnesz edzéseken a létszám, a város lakosságszáma is több mint ötezer fővel csökkent az első esemény 10 évvel ezelőtti megrendezése óta.

Ennek megfelelően nem dőlt meg a sportos egészségnapok részvételi rekordja, de a nap során közel 800-an így is részt vettek egy vagy több edzésen – ismertette Félegyházi Éva.

A főszervező kiemelte: a sport mellett a kezdetektől fontos része a napnak az egészségmegőrzés, így külön örömteli, hogy a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete által biztosított közel 10 különféle szűrővizsgálatot mintegy 150-en igénybe vették. Gördülékeny, jó hangulatú és sérülésmentes volt a 10. Salgótarjáni Sportos Egészségnap – összegzett Félegyházi Éva.

A nap során a helyi edzők és sportegyesületek jóvoltából közel 20 különféle edzésen és foglalkozáson való részvételre nyílt lehetőség funkcionális köredzéstől a jógáig, zumbától a gerinctréningig, az eseményt Rubint Réka alakreform edzése zárta.

A sportos egészségnap főtámogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata voltak.

https://3100.hu/ismet-szazakat-mozgatott-meg-a-megyeszekhely-sportos-egeszsegnapja/

Scroll to Top