Jól kezdték az évet a balassagyarmati Vitalitás SE sportolói a SUP-versenyen

A balassagyarmati Vitalitás SE SUP-osai az egyesület és a SUPshop.hu jóvoltából az elmúlt hétvégén eljuthattak a franciaországi Talloires-be a nemzetközi SUP Gla-Gla Race-re, ahol a hatalmas élmények mellett a teljesítmény is remek lett.

Fotó: nool.hu

A két versenyző közül Blaskó Dominik az U18-ban második, míg Ódor Barnabás az U14-ben az idősebbekkel felvéve a küzdelmet nagyon szoros befutóval harmadikként  zárt. Az ifiknek 10 kilométeres megmérettetés volt, ahol a korosztályban 14–18 évesek indulhattak.

– Fegyelem, kitartás, küzdelem, elhivatottság, koncentráció jellemezte a sportolóinkat – mondta Ulveczki Edina, a Vitalitás SE edzője. – Erre nagy szükség volt, hiszen a reggeli -8 fok elsőre „kicsit” hidegnek tűnt, és a rajtnál a több száz induló hullámait is át kellett törni. Természetesen a versenyzők időjárásnak megfelelő felszerelésben álltak rajthoz. Barnabás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott versenyzője kölyökkorosztályban a SUP-ozás mellett többszörös magyar bajnok kajakos. Dominik már második éve SUP-os válogatott, nyert már magyar bajnokságot és junior-világkupát is ebben a sportágban.

Ulveczki Edina hozzátette: Legközelebb egy medencés versenyen fognak szerepelni, ahol inkább a gyorsaság és a technikai tudás fog számítani a rajtnál. Azonban itt már biztos, hogy meleg és szélcsend vár majd a SUP-osokra.

https://www.nool.hu/helyi-sport/2023/01/jol-kezdtek-az-evet-a-balassagyarmati-vitalitas-se-sportoloi-a-sup-versenyen

Scroll to Top