Vadetető túrára hívnak a salgótarjáni természetjárók!

Vasárnap remek kirándulási lehetőség vár mindenkire. Noszky Zoltán túravezető irányításával Vadetető túrát tart január 29-én a Zöld Út Természetjárók Egyesülete. A 11,6 kilométer hosszúságú és 430 méter szintemelkedésű túra útvonala:  Salgótarján, Tóstrand – Kercseg-lapos – Harmincó – Somoskőújfalu, alagút – Eresztvény – Petőfi-sétány – Somoskői Vadaspark – Somoskő, buszforduló. 

deer, wild animal, forest
Fotó: Illusztráció

A túra résztvevői a Karancs oldalában haladnak majd, aztán átmennek egy alagúton, melyben korábban vonat járt. Ezt követően a vadasparkban őzek, vaddisznók, szarvasok etetését figyelhetik meg a kirándulók, akiknek saját maguknak is lehetőségük lesz sárgarépával vagy almával kínálni az őzeket.

Az egyesület mindenkit szeretettel vár a vasárnapi nyílt gyalogtúrára, melynek találkozója 9.00-kor lesz (a 11B-s busz 8.20-kor indul) a Strandfürdő buszmegállónál. Csatlakozási lehetőség 11.00-kor Somoskőújfaluban lesz a Határ büfénél (vasútállomás mellett), 12.00-kor pedig Eresztvényben is bekapcsolódhatnak a kirándulásba.

https://www.nool.hu/helyi-sport/2023/01/vadeteto-turara-hivnak-a-salgotarjani-termeszetjarok

Scroll to Top