Lafarge Közösségi Érték Program: új lehetőségek helyi kezdeményezések számára

A Lafarge Cement Magyarország Kft. a Magyar Adományozói Fórumot kérte fel stratégiai partnerként Közösségi Érték Programjának menedzselésére.  A Baranya megyei cég ezúttal a közvetlen környezetében élők, Királyegyháza és Bükkösd vonzáskörzetében található kis települések közösségi kezdeményezéseit helyezte  az 5 millió forint összértékű pályázat fókuszába.

Céljuk, hogy a cég fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban álló támogatandó kezdeményezések a helyiek igényei mentén és aktív részvételével valósuljanak meg, hozzájárulva a településen élők  összetartozásának, együttműködésének fejlesztéséhez.

Az első szakasz 2018. június 22-vel zárult, eddig jelentkezhettek a pályázók a földrajzilag a Lafarge Kft. két telephelyének vonzáskörzetében található 30 kistelepülésről.

A beérkezett pályázatok fő témakörei:

– oktatás, képességfejlesztés: gyermekek, fiatalok és felnőttek számára, közösségi programokon keresztül

– egészségmegőrzés, egészséges életmód kialakítást célzó közösségi tevékenységek

– a helyi közösségi élet fejlesztésére irányuló kezdeményezések

– környezetvédelmi, ezen belül is elsősorban klíma védelemmel , körkörös gazdasággal, a víz és természet megőrzésével kapcsolatos közösségi programok

– helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos kezdeményezések,- beleértve a fenntartható építészet témájú projekteket.

A beérkezett pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távú folyamatok részeként végzett, fennmaradó hatású tevékenységek, amelyekben a megvalósítani kívánt ötlet kapcsán a helyi közösség tagjaival együtt végzett igényfelmérés történt, a projekt a helyi közösség tagjaival együtt kerül megtervezésre és megvalósításra, valamint együtt gondoskodnak a projekt fenntarthatóságáról.

A pályázatok finanszírozásáról 2018. július 18-ig születik döntés.

A Magyar Adományozói Fórum 2014 óta szakmai partnere a Lafarge Kft-nek. A Közös Érték Program kapcsán szakmai partnerként, a program előkészítési fázisától, a lebonyolításon és a civil szervezetekkel történő kapcsolattartáson, elszámolások véglegesítésén át egészen a megvalósított projekt hatásának méréséig követi nyomon a folyamatot. Egyedülálló és hiánypótló szerepet tölt be e tevékenységével a nagyvállalati szektor felé a társadalmi befektetések hatásának nyomon követésében, láthatóvá tételében.

(Forrás: www.donorsforum.hu)

Scroll to Top