Lezárult az időseket aktivizáló Silver Program

Az aktív időskor népszerűsítését tűzte ki célul az a program, melyet a salgótarjáni Szív a Szívért Alapítvány és az ipolynyéki IMPÉRIUM civil szervezet hozott létre közösen.

senior, elderly, people
Fotó: Illusztráció

A Silver Program a Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, a “Live for Life – Életrevalók” elnevezésű projektben valósulhatott meg. A két civil szervezet szerint a térségben sok szépkorú elszigetelve, magányosan él, a Silver Programmal ezért egy új eszközt szerettek volna biztosítani az idős közösségek számára, felkészítve őket arra, hogy ne életkoruk passzív elszenvedői, hanem életminőségük aktív alakítói legyenek.

A program három részből állt: a résztvevők a Silver Akadémia előadásain megismerték az egészséges öregedés technikáit, egy gyógytornász szakember pedig speciális fizioterápiás foglalkozást is tartott számukra. Tavaly júliusban elkezdődtek a csoportos foglalkozások is: Mentor Programjukban a leghátrányosabb helyzetű időseknek nyújtottak segítséget, míg a Tanácsadó Program keretében felkészítették azokat a szépkorúakat, akik a jövőben kortárs önkéntes segítőként támogatást nyújthatnak majd a helyi közösségek idősei számára.

A program zárókonferenciáján a csoportos foglalkozások zárásaként többek között beszámoltak a projekt eredményeiről, a jövőbeni tervekről, emellett pedig maguk a csoporttagok is meséltek a Silver Programban szerzett élményeikről.

https://3100.hu/lezarult-az-idoseket-aktivizalo-silver-program/

Scroll to Top