Lillafüred látnivalóival ismerkedtek a klubtagok

A nyugdíjasklub tagjai színes programokkal teszik változatossá összejöveteleiket.

Az önkormányzat hagyományosan hozzájárul ahhoz, hogy a szépkorúak kellemesen tölthessék szabadidejüket.

Fotó: Illusztráció

Ennek érdekében minden évben autóbuszt biztosítanak a klub által szervezett kiránduláshoz. – Minden alkalommal közösen döntjük el, hogy az ország mely városát, táját szeretnénk megismerni. Olyan úti célt választunk, ami a legtöbbünket érdekel. Aztán, ha ez megvan, akkor megtervezem a kirándulást a környék látnivalói alapján – tájékoztatott Oravecz Veronika, a nyugdíjasklub tagja. – Szem előtt tartom az egyéni igényeket is, hogy a kirándulás során ne kelljen sokat gyalogolni, hiszen már mindannyian idősebbek vagyunk, a teherbíró képességünk évről évre csökken. 

Mint mondta, a közelmúltban Lillafüredre látogattak, ahová gyönyörű útvonalon jutottak el. Megnézték a Szent István-barlangot, majd megismerkedtek a Palotaszálló történetével, megcsodálták az azt körülvevő különleges panorámát. Megnézték a Szinva patak vízesését, majd a függőkerten keresztül lesétáltak az Anna-barlangig. A hazafelé úton Bükkszentkereszten megtekintették Gyuri bácsi bemutató gyógynövénykertjét. Útba ejtették Répáshután az idén felavatott Bükki Csillagdát, ahol egy három dimenziós filmet is megnéztek a Voyager űrszondáról. 

– Az újszerű, különleges előadás tetszett mindenkinek. A kiránduláson a nyugdíjasklub tagjainak többsége részt vett, sőt a faluból más érdeklődő is csatlakozott a programhoz – fogalmazott Oravecz Veronika. 

Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere arról számolt be, hogy az önkormányzat számára fontosak a helyi civil szervezetek, ezért mindenben segítik a tevékenységüket. 

– Nagyon jó az együttműködés a faluvezetés és a nyugdíjasklub között. Szinte valamennyi helyi rendezvényen jelen vannak és kiveszik részüket azok lebonyolításából is – hangsúlyozta Bodor Ernőné. – Ezért már évek óta minden nyáron egy ötvenszemélyes autóbuszt biztosítunk a kirándulásaikhoz. Az ország számos pontját bejárták már a szépkorúak, voltak egyebek mellett a tokaji helyvidéken, Székesfehérvár környékén, Budapesten és Ópusztaszeren is.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/06/lillafured-latnivaloival-ismerkedtek-a-klubtagok

Scroll to Top