A diákotthon fiataljai vittek színt a kutyamenhely falára

Azt követően, hogy a közelmúltban átvehette a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium diákotthonába járó “C” csoport a katasztrófavédelem által életre hívott Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának egyik megyei első díját, a kis közösség újabb akciót hajtott végre még a nyári szünet előtt.

Fotó: 3100.hu

A csoport a salgótarjáni Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület Zagyva-rakódói telephelyét kereste fel, ahová adományokat is vittek a gazdikereső kutyusoknak. Az itt eltöltött idő alatt a szemfüles diákok kiszúrták, hogy a menhely oldalfala – mellyel először találkozik az ide látogató – meglehetősen csupasz. Az egyeztetéseket követően a menhely vezetője beleegyezését adta, hogy a diákok ezt a falat arra használják, hogy egy kis vidámságot, örömet és színt vigyenek a dolgozók és ide érkezők életébe.

A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium diákotthonának “C” csoportos tanulói az önkéntesség és mások segítése céljával hajtották végre önkéntes akciójukat. A kollégium lakói a pedagusokkal közösen már két éve látogatják rendszerese a mentett állatokat, ezzel is érzékenyítve őket a felelősségvállalásra, az együttérzésre és az együttműködésre.

A mostani akció kereten belül egy 10 négyzetméteres felületet varázsoltak színessé és vidámmá, ezáltal még szembetűnőbbé és figyelemfelkeltőbbé vált a Mancs a szívben Állatvédő Egyesület kutyusainak lakhelye. Az alapanyag is felajánlásból érkezett, azt a Festéktár Kft. biztosította.

A gyermekek, pedagógusaik, valamint a hozzájuk csatlakozott további önkéntesek arra szeretnék felhívni mindenki

figyelmét, hogy mekkora erő lakozik az összefogásban, hogy az apró dolgokkal is milyen boldogságot tudunk okozni másoknak, továbbá hogy a kiszolgáltatott helyzetben élők segítése mennyire fontos a társadalom egészének.

A jó hangulatú festési akció eredménye büszkeséggel töltötte el a gyermekeket, aki egyben arról is biztosítanak mindenkit, hogy az ősszel induló tanévben is folytatják majd önkéntes tevékenységeiket.

https://3100.hu/a-diakotthon-fiataljai-vittek-szint-a-kutyamenhely-falara/

Scroll to Top