Még aktívabb időszakra készülnek a salgótarjáni múzeum lokálpatriótái

A Dornyay Béla Múzemban hosszú évek óta működik egy baráti kör, amely főként olyan idősebb korú lokálpatriótákat tömörít, akik az átlagosnál is jobban érdeklődnek az intézményben található értékek, kincsek, illetve a város és egyáltalán Nógrád megye nevezetességei iránt. Ennek megfelelően állítják össze terveiket, szervezik programjaikat.

Fotó: museum.hu

A civil szervezet e hét elején tartott közgyűlést. A tartalmi és pénzügyi beszámolót egyaránt Bódi Györgyné dr. tartotta. Az elnök mondandójából kiderült, hogy az elmúlt időszakban a vírusjárvány számukra is törést okozott, de a korlátozások közepette is törekedtek életet vinni az egyesület életébe, s több érdekes rendezvényük volt. Például Prakfalvi Péter bányamérnök bemutatta a környék kőbányáit, Póczos Sándor az akkor még készülő – a salgótarjáni likőrgyártásról szóló – könyvéről szólt, a Szécsénkéből érkezett vendég, Nagy Sándor pedig a község névadó családjáról, a Széchenyiekről beszélt.

A minapi találkozón megjelent határozatképes tagság elfogadta mindkét beszámolót és elkezdte tervezni a következő – remélhetően zavartalan – időszakot, amely során kirándulások és helyi események egyaránt várhatók. Igyekeznek felvenni a kapcsolatot a szomszédos – egykori SITI) épületben székelő Petőfi Klubbal is. Dr. Fodor Miklós, az intézmény igazgatóhelyettese, egyébiránt a baráti kör titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy Salgótarján centenáriumi évében folytatódik a kiemelkedő személyiségek bemutatásának sorozata, s huszonkét év után készülőben van egy új várostörténeti állandó kiállítás.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/05/meg-aktivabb-idoszakra-keszulnek-a-salgotarjani-muzeum-lokalpatriotai

Scroll to Top