Új vezetőséget választottak a Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesületében

A város, sőt egész Nógrád megye egyik legnagyobb létszámú civil szervezetét a Tájak Korok Múzeumok Klub helyi egyesülete alkotja hivatalosan mintegy kétszáz körüli, döntő többségében nyugállományú tagságot számolva.

Fotó: nool.hu

Hosszú évek óta jelen vannak a közéletben, sokrétű tevékenységük számos területen érzékelteti kedvező hatását. Mottójuknak annak idején nem véletlenül választották dr. Dornyay Béla múlt századi helyi középiskolai tanár, múzeumalapító természettudós jeles, tanulságos – Honismerettel – honszeretethez – gondolatát.

A TKM a közelmúltban tartott vezetőségválasztó közgyűlést. A szavazatok szerint a jövőben héttagú elnökség irányításával végzik munkájukat. Az elnöki tisztet továbbra is – noha egészségügyi problémái miatt tervezte lemondását – a hetvenhárom éves Árpád Sándor tölti be immár 2013 óta.

A helyettes címet a jövőben is Bódi Györgyné dr. viseli. Elnökségi tag lett – a korábbiakkal megegyezően – Karácsony Mária és Csabáné Marosvári Márta. Régebbi tisztségviselőként tért vissza Bozó Pálné, újként választották a vezetőségbe Szabóné Kereskényi Gabriellát. A gazdaságvezető Dupák Sándorné. Tiszteletbeli elnöki szerep vár Braun Józsefre és Tóth Csabára. Utóbbi egyszersmind az egyesület kórusát is vezeti, vezényli.

Árpád Sándor lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, a jövőben is igyekeznek méltóak lenni – a fentebb idézett – Dornyay Béla szellemi örökségéhez. Leggyakoribb munkaformájuk a rendszeres klubfoglalkozások, amelyek új helyszíne a korábban SITI-ként ismert Salgótarjáni Civil és Ifjúsági Ház. A kirándulások természetesen ezentúl is főként a természeti és épített értékekhez vezetik az érdeklődőket, de a csökkenő és idősödő tagság szempontjait figyelembe véve majd rövidebb utakat terveznek.

Az idén is – különös tekintettel Salgótarján a várossá nyilvánításának 100. évfordulója tiszteletére – megrendezik a kegyeleti túrát az első polgármester, dr. Förster Kálmán zirci és Dornyay Béla keszthelyi sírjához.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/05/uj-vezetoseget-valasztottak-a-salgotarjani-tajak-korok-muzeumok-klub-egyesuleteben

Scroll to Top