Nógrád Megyében Európáért Díjjal ismerték el a vezető munkáját

Nógrád Megyei Európa Napot tartott vasárnap a Somoskői vár emlékparkjában a Europe Direkt Salgótarjáni Irodája.

Fotó: nool.hu

A program helyet adott az Esélynapnak is, amit a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezett. A festői helyszínen változatos és játékos programokkal várták a látogatókat, amelyeken keresztül kicsik és nagyok egyaránt megismerhették az unió intézményeit és működését. Magyarország éppen 18 évvel ezelőtt csatlakozott az európai közösséghez, hazánk tagságát ünnepelték ezen az alkalmon. A rendezvényen megyénk civil szervezetei, a fogyatékkal élőket segítő egyesületek is felsorakoztak.

– Az Európai Unió esélyt jelent Magyarországnak. A gazdasági előnyöket Salgótarjánban is érezhetjük, hiszen számos olyan fejlesztést tudtunk uniós támogatással megvalósítani, ami anélkül nem sikerült volna – hangsúlyozta Fekete Zsolt polgármester, hozzátéve: – Mindezeken túl az emberi összetartozás erőt adhat országunknak, hiszen hazánk, saját identitását megtartva, tartozhat egy nagy, színes családhoz.

Mint mondta, az Esélynap pedig jó alkalom arra, hogy a fogyatékkal élő embertársainkat ünnepeljük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ők is teljes értékű emberek, ezért fontos a velük való együttműködés.

– Az összetartozásra, a közös gondolkozásra nagy hangsúlyt kell fektetni nem csak az uniós országok között, hanem itt, Salgótarjánban is. Az önkormányzatnak, a helyieknek, a civil szervezeteknek és minden egyes pártnak szem előtt kell ezt tartani, hiszen csakis egymást segítve tudjuk fejleszteni városunkat – fogalmazott Fekete Zsolt.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy a május 8. az európai béke és egység napja. Azért bír ez ma különös jelentőséggel, mert a szomszédunkban háború dúl, ami az egész világot felkavarja. Reményét fejezte ki, hogy a normalitás felülírja az agressziót, így mielőbb béke lehet Ukrajnában.

Az esélyegyenlőség napján azoknak a civil szervezeteknek jár az elismerés, akik példaértékű tevékenységet folytatnak fogyatékkal élő embertársaink segítése érdekében – fejtette ki Becsó Zsolt.

A rendezvényen átadták a Nógrád Megyében Európáért Díjat, amit Szabó Péter, a Nógrád megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője vehetett át.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/05/nograd-megyeben-europaert-dijjal-ismertek-el-a-vezeto-munkajat

Scroll to Top