Példakép tábor Ráróspusztán

A Hanns-Seidel Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen, immár 11. alkalommal rendezi meg 2022. június 18. és június 25. között a hátrányos helyzetű gyermekek részére a Nógrád megyei Ráróspusztán a Példakép tábort.

Fotó: infonograd.hu

A szervezők felkérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. június 21-én 84 táborozó részére tartották meg a rendvédelmi napot, ahol a rendőrök a bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokon túl olyan bemutatókat tartottak, amelyeken a gyerekek a rendőr szakmában használatos egyes eszközöket is megismerhették és bepillantást nyerhettek a szolgálati kutyákkal történő feladatellátásba is.

A rendvédelmi napot Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg és köszöntötte a diákokat. A táborozók részére az előadók saját élményeiken keresztül mutatták be a rendőri pálya sokszínűségét, a rendőrök munkáját, és ráirányították a figyelmet arra, hogy miért jó a rendőrség állományába tartozni.

A szakemberek felhívták a gyerekek figyelmét a nyári vakáció veszélyeire, de kitértek a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire is. A rendőrök valamennyi foglalkozás alkalmával hangsúlyozták a sport és az egészséges életmód fontosságát, valamint a kitűzött célok szem előtt tartását, és az azokért való küzdeni akarást.

https://www.infonograd.hu/hirek/olvas/peldakep-tabor-rarospusztan-2022-06-22-121957

Scroll to Top