Römiversenyt rendeztek a Tóstrandon

A város egyik legrégebbi és legaktívabb civil szervezete az 1993-ban alakult Egészséges Életért Klub.

A zömmel nyugállományúakat tömörítő közösség vezetője több mint húsz éve a Somoskőújfaluban élő Póczosné Kvacsek Erzsébet. Nevezett – immár nem először – elmondta, hogy legfőbb törekvésük az általuk befolyásolható rétegek testi és lelki, mentális egészségének minél további megőrzése. A lényeg a pozitív gondolkodáson van. Ennek szellemében szervezik foglalkozásaikat is. Nem nehéz belátni, hogy a kártyajáték miért tartja frissen az agy működését. Ennek érdekében rendeznek évről évre az Életet az éveknek keretében römiversenyeket, felmenő rendszerű bajnokságokat is.

A helyi klub a minap – immár negyedik alkalommal – volt a gazdája a tóstrandi gyermektáborban tartott vetélkedésnek. A résztvevőket dr. Dániel Zoltán alpolgármester is köszöntötte. Póczosné Kvacsek Erzsébet tájékoztatása szerint ezen a versenyen tizennégy 4-4 fős csapat vett részt – többek között – helyből, Bátonyterenyéről, Karancsberényből, Szécsényből és először Hugyagról is.

A győzelmet a szécsényi Derűs Asszonyok gárdája szerezte meg a házigazda klub két csapata előtt. Az egyéni versenyben a zagyvapálfalvai Görgényi Jánosné végzett az élen. Második lett a helyi Fodor Sándorné, a harmadik pedig a legidősebb résztvevő, Fekete Istvánné Bátonyterenyéről. Miután a közelmúltban két hölgytagjuk a férjét, egyik férfitársuk pedig a feleségét veszítette el, az idei rendezvény egyszersmind emlékversenynek is bizonyult.

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/romiversenyt-rendeztek-a-tostrandon-4372607/

Scroll to Top