Tizedik alkalommal rendeznek CAC kutyashow-t szombaton Salgótarjánban

569 kutyát neveztek be az év szezonzáró nemzeti kutyakiállítására, melyet az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete szervez október 30-án Salgótarjánban a Tóstrandon.

Az elmúlt évi kiállítás a koronavírus-járvány miatt elmaradt, viszont idén érezhetően növekedett már a kutyások körében a kiállítói kedv.

Az ebek nemcsak az ország számos pontjáról, hanem külföldről is érkeznek majd. Várnak kiállítókat Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Szerbiából, Romániából és Hollandiából is. Idén is vannak nagyobb számban nevezett népszerű fajták, mint a golden retriever, a staffordshire terrier, a border collie vagy a berni pásztor. Rottweilerből is a szokásosnál többet láthat majd a közönség a körökben.

Ezek a kiugró adatok természetesen összefüggnek azzal, hogy Nógrád megyében melyek a legnagyobb számban tenyésztett kutyafajták. Felvezetnek majd olyan fajtákat is, amelyekről bizonyára még nem is hallott a közönség. Köztük említhetjük a shikokut, a spanyol vízikutyát, az

ibizai kopót vagy a mini amerikai juhászt. Lesznek a kiállításon a nemzetközi kinólógiai szövetség, az FCI által el nem ismert fajták is, mint például a kínai származású chonqing dog.

A kiállításon nemcsak haza bírók fogják minősíteni a kutyákat. A szervezők szerb kinológiai szakembereket hívtak a juhász- és pásztorkutyák, retrieverek, hajtókutyák, vízi vadászkutyák, valamint

az agarak bírálatához.

A kutyashowt szombaton fél 10-kor nyitják meg, a körökben a bírálatok 10 órakor kezdődnek. A szervező egyesület kutyaiskolája délben bemutatót tart, majd ezt követően 13 órától a keverék, illetve törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyák mérkőznek meg, akik a helyszínen nevezhetők. A legszebb kutyák versenye, a Best in Show tervezett kezdési időpontja 14 óra. Felvonulnak itt kutyapárok, tenyészcsoportok, legszebb kölykök, juniorok és veteránok. Külön értékelik a felvezetést és bemutatást

a gyerekek, fiatalok és szeniorok körében. A kiállítás legszebb kutyáját az FCI tíz fajtacsoportjának nyertesei közül választják ki, amely a legnagyobb serleggel távozhat a díszkörből.

A kiállítók nagy létszámára tekintettel a szervezők arra kérik a rendezvényre látogató kutyabarát családokat, hogy lehetőleg a sétát vagy a tömegközlekedést válasszák, illetve autóval a Beszterce-lakótelepen parkoljanak le. Jól nevelt kutyát be lehet a kiállítás területére hozni, sőt akár benevezni is a 13 órás programra, viszont az oltási könyvét ne felejtsék otthon. A szép őszi időjárásban bízva minden érdeklődőt szeretettel várnak az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének vezetői és önkéntesei vasárnap a Tóstrandon.

https://3100.hu/tizedik-alkalommal-rendeznek-cac-kutyashow-t-szombaton-salgotarjanban/

Scroll to Top