Speciális babasírás-érzékelőt adományoztak hallássérülteknek

Budapest II. Kerületi Önkormányzata 130.000 Ft adománnyal támogatta a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért “Tedd láthatóvá a babasírást!” elnevezésű kampányát. A képviselő-testület Dankó Virág alpolgármester asszony javaslatára szavazta meg a támogatást.

A kezdeményezés azért indult el, mert a hallássérült családok, anyukák számára az OEP nem támogatja a speciális rezgő-villogó babasírás-érzékelő rendszer megvásárlását, és a hallássérültek szociális helyzetét tekintve esélyük sincs arra, hogy megvásárolják az első napokban, hónapokban nélkülözhetetlen babasírás-érzékelőt. E készülékek kölcsönzésére sincs tartós megoldás. A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért országos kampányt indított, hogy megvásároljon és kölcsönözhetővé tegyen 2-3 db készüléket. Ebben segítségünkre volt a NIOK Alapítvány is, akik az Adjuk össze c. kezdeményezéssel online is támogatják kampányt. (http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Lasd_a_hangot)

A II. Kerületi Önkormányzat adományával sikerült megvásárolni az első babasírás-érzékelőt, melyet alpolgármester asszony személyesen ad át a hallássérült munkatársaknak, jelenlegi és leendő anyukáknak, szülőknek. A kölcsönzés, mint szolgáltatás beindítása, koordinálása, lebonyolítása, megszervezése, terjesztése a családok között hallássérült az alapítvány munkatársainak feladata lesz.

Az átadás időpontja 2016. november 30. (szerda) 9.30

Helye: Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért (1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 81.)

Forrás: beküldött hír

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top