Stratégiai megállapodással fűzte szorosabbra kapcsolatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Ifjúsági Tanács

A Nemzeti Ifjúsági Tanács háromnapos szabadegyetemének mai kerekasztal-beszélgetésén Novák Katalin, az EMMI család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, valamint Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára vitatták meg a hazai ifjúságpolitika horizontális együttműködési lehetőségeit.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a magyar fiatalokra lehetőségként kell tekinteni, a Kormány ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy fiatalbarát, jövőorientált és kiszámítható politika megvalósításával járuljon hozzá képességük kibontakoztatásához, aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához és családalapításuk támogatásához.

A beszélgetés témái között szerepeltek a fiatalok munkavállalását és foglalkoztatását segítői intézkedések – mint a Munkahelyvédelmi Akció és az Ifjúsági Garancia -, az új szakképzési rendszerben rejlő lehetőségek, valamint a vállalkozóvá válást ösztönző programok. Mindezeken túl a résztvevő fiatalok kiemelt érdeklődést mutattak a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) feltételei és a vidéki fiataloknak szóló lehetőségek iránt.

A Kormány a konkrét intézkedések mellett arra is törekszik, hogy aktív és rendszeres párbeszédet alakítson ki a hazai ifjúsági szervezetekkel. Ennek legújabb fejezeteként Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának nevében stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökével, Janzsó Ádámmal.

Forrás: www.kormany.hu

(Forrás: www.nonprofit.hu)

Scroll to Top