Tabletekkel lepték meg a salgótarjáni kórház kis betegeit

A modern technika vívmányait hívták segítségül az önkéntesek, hogy kicsit elviselhetőbbé tegyék a gyerekek kórházban töltött nehéz napjait.

Tableteket adományozott az Amigos a gyerekekért Alapítvány a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Csecsemő-és  Gyermekgyógyászati Osztályának. 

Fotó: nool.hu

– Az egyetemistákból álló önkéntesek 7 éve, 5 városban és 15 kórházi egységben tesznek azért, hogy vidámságot, barátkozást és játékos tanulást csempésszenek a kórházban lévő, vagy otthon gyógyuló gyerekek életébe a játékos tanulás eszközén keresztül – számolt be a Nool.hu-nak a megyei kórház. 

Hozzátették, hogy a gyermekeknek szánt felajánlást az adományozó nevében Dr. Kadlótné Klement Szilvia ápolási igazgató adta át Dr. Tausz István gyermekorvosnak és Slezákné Balázs Andrea főnővérnek. Az ajándék – ahogy az várható is volt – hatalmas örömöt okozott az apróságoknak, akik természetesen rögtön birtokba is vették a tableteket, ami remélhetőleg egy kicsit elviselhetőbbé teszi a kórházban, lábadozással töltött napjaikat.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/09/tabletekkel-leptek-meg-a-salgotarjani-korhaz-kisbetegjeit

Scroll to Top