Tanúságot tettek a kert szeretetéről a szécsényi kör tagjai

A kertészkedés szeretete, a mindennapi kitartó munka és a hozzáértés gyümölcsei is jelen voltak a II. Rákóczi Ferenc Kertbarát Kör és a helyi mezőgazdasági szakközépiskola által nemrégiben megrendezett hagyományos őszi termékbemutatón.

Fotó: nool.hu

A Nosztalgia Múzeum kertjébe érkező kiállítókat, vendégeket Gyetvai Istvánné, a kör elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy a mostoha időjárás ellenére is van mit bemutatniuk. Stayer László, a város polgármestere elismerően szólt a közösség munkájáról, a kertészkedés szeretetéről, amit a kiállítás is bizonyít. A megnyitón közreműködött a kör énekkara, Lőrik Ildikó vezetésével. 

Aszalósné Erzsike régi kertbarátköri tag gyümölcsfélék, zöldségek, lekvárok sokaságát hozta el. Elmondta, édesanyja annak idején a szabadban egy nagy katlanban főzte a lekvárt, de ő már a konyhában, kis tételben készíti a befőznivalót. Polecsákné Erzsike öt éve tagja a körnek. Minden, amit kiállított, a saját kertjében termett. Lőrik Ildikó nem csak az énekkart vezényelte, a kertészkedés szeretetéről is tanúságot tett díszes kiállító standjával. A kishartyáni Márton Imre zenével, énekkel szórakoztatta a közönséget, de emellett két hatalmas sütőtököt is hozott a kiállításra, amelyeket sokan megcsodáltak. 

Árvay Judit a többszörös kiállítók közé tartozik. Asztalán növények, gyümölcsfélék, zöldségek, késztermékek tanúskodtak hozzáértéséről.  Ispán Józsefné több mint húsz éve tagja a körnek, még az édesanyja mellett szerette meg a kertészkedést. Termékei között igazi különlegességnek számított a rózsából készült lekvár. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/09/tanusagot-tettek-a-kert-szereteterol

Scroll to Top