Több mint 700 csöröge készült az első nagylóci farsangi fánk fesztiválon

A Zengő Színpad Egyesület szervezésében tartottak farsangi fánk fesztivált szombaton a falu művelődési házában. Az eseményen dr. Pintérné Szabó Judit, az egyesület elnöke mondott köszöntőt. Ebben hangsúlyozta, sok szorgos kézre volt szükség ahhoz, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson. 

Fotó: nool.hu

– Öt héttel ezelőtt született meg bennem, hogy ezt a rendezvénysorozatot elindítsam – fogalmazott dr. Pintérné Szabó Judit. Hozzátette: – Elsőként Szalai Gábor polgármestert kerestem fel a terveimmel, akinek nagyon tetszett az ötlet és a támogatásáról biztosított. Tisztában voltam vele, hogy további szponzorokat kell találnom ahhoz, hogy maradandót alkossunk. E nemes célért felkerekedtem, hogy kopogjak vállalkozók, cégek ajtaján, támogassák a rendezvényünket. Csodás érzés volt szembesülni azzal, hogy a nehéz gazdasági helyzet – ami manapság próbára tesz minket – ellenére a szeretet és segítségnyújtás nagyon sok emberben még ott él. Ennek köszönhetően pedig több százezer forint értékben sikerült felajánlásokat összegyűjtenünk.

Az egyesület elnöke végül köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik valamilyen formában támogatták vagy közreműködtek az esemény megvalósításában. Ezután Szalai Gábor, a község polgármestere megnyitotta az I. Farsangi Fánk fesztivált, majd a résztvevők megtekinthették az óvodások aranyos műsorát, az Idősek Klubja humoros előadását, aztán a helyi színjátszókör szórakoztatta a közönséget. 

Ezt követte a jelmezbemutató, ahol az ötletes és kreatív öltözékekből nem volt hiány – a legkiválóbb jelmezeket pedig még értékes ajándékokkal is jutalmazták. A 6 év alattiak között Pikács Szófia, a 7–14 éves kategóriában Filkor Botond, a 15–100 éves korcsoportban pedig Péter Beáta jelmezei nyerték el leginkább a zsűri tetszését, míg a családi kategóriában Sztancsik Eszter és családja vehette át ez első helyezettnek járó díjat. A kulturális műsort az Ebenguba Ikka Band, helyi énekkar fellépésével zárták. 

A rendezvényre sokan ellátogattak. A szervezők mindenki részére egy igazán különleges meglepetéssel készültek: 750 darab csöröge fánkot, illetve 350 retró szendvicset készítettek. A résztvevőknek ezenkívül még arcfestéssel, forralt borral, teával, valamint tombolahúzással is kedveskedtek – utóbbi nagy értékű fődíját végül Baranyi Martin nyerte meg.

https://www.nool.hu/helyi-kultura/2023/02/tobb-mint-700-csoroge-keszult-az-elso-nagyloci-farsangi-fank-fesztivalon-fotok

Scroll to Top