Több mint húsz gyermek gyógyulásához járult hozzá a szécsényi alapítvány

A Szécsényi Beteg Gyermekekért Alapítványt 2002 májusában egy helybéli kisgyermek betegsége hívta életre, illetve a városban élő beteg gyermekek és családjaik támogatása.

Fotó: Illusztráció

A szervezet célja az egészségmegőrzés, a gyógyító egészségügyi rehabilitációs tevékenységek, ezen belül a különösen súlyos betegségben szenvedő gyermekek gyógyításának támogatása.

– Az alapítvány kuratóriuma öt személyből áll, az alapító tagok közül ketten máig segítik a munkát Kériné Szabó Mária egykori óvónő és Szabóné dr. Rózsahegyi Katalin gyógyszerész személyében. A csapathoz később csatlakozott Lénárt Lászlóné tanárnő, Borovszki Erika egyéni vállalkozó és jómagam – fogalmazott Erdélyi Anett. A kuratórium elnöke hozzátette: – A pénzügyeket Valkárné Kail Mónika intézi, valamint Rigóné dr. Veress Anikó ügyvéd is segít az ügyvitelben. Ellenszolgáltatás nélkül látjuk el az alapítványi teendőket, szeretetből, a közösségépítés motivál.

Erdélyi Anett kifejtette, hogy az eltelt évek alatt a szervezet több mint húsz beteg gyermek gyógyulásához járult hozzá, több mint kétmillió forinttal.

– Sajnos egyre többször tapasztaljuk, hogy a különböző tartós vagy akut betegségek mellett több a sajátos nevelési igényű gyermek, akik beilleszkedési nehézségekkel küzdenek. Így idén két autizmus spektrum zavarral küzdő gyermek részére nyújtottunk százezer, illetve százhúszezer forintnyi támogatást. Ennek köszönhetően pedig speciális szakemberek bevonásával a kognitív szenzoraikat, a beszéd-, mozgásfejlesztésüket támogathattuk, például lovasterápiák és logopédiai szolgáltatások igénybevételével – hangsúlyozta Erdélyi Anett.

Erdélyi Anett elmondta: az alapítvány célja, hogy javítsák a városban élő beteg gyermekek helyzetét. Mint mondta a jelenlegi városvezetéssel összefogva elkötelezettek a rászorulók segítése iránt. Emellett nagyon hálásak a helybélieknek, ugyanis rengeteg önfeláldozó segítséget kapnak az emberektől. Az alapítvány munkáját a városban kihelyezett adománygyűjtő ládákon keresztül, vagy éppen a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásával is lehet támogatni.

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-mint-husz-gyermek-gyogyulasahoz-jarult-hozza-a-szecsenyi-alapitvany-4423181/

Scroll to Top