Városi Nosztalgia Teremfoci Tornát rendeznek márciusban Salgótarjánban

Városi Nosztalgia Teremfoci Tornát rendez március 19-én a salgótarjáni sportcsarnokban a Polgári Salgótarjánért Alapítvány. A nyolc jelenleg is működő vagy egykori labdarúgó egyesület meccsei mellett számos kísérőprogrammal is megidézik majd a városi futballélet kiemelkedő időszakát.

Tolnai Sándor, a Polgári Salgótarjánért Alapítvány kutatóriumának tagja a 3100.hu megkeresésére elmondta: a várossá nyilvánítás centenáriuma alkalmából karolták fel a civil kezdeményezésű öregfiúk torna ötletét, tisztelegve a megyeszékhely patinás focimúltja előtt. A csapatok ennek megfelelően az egykor a városban működött és még működő egyesületek lesznek.

Seregi Albert ötletgazda portálunknak azt mondta: az egykori fociegyesületek egy napra újraalakítása elsőre nehéz feladatnak tűnt, de végül az akkori játékosok nagyon jól fogadták a megkereséseket, nagyon sokan fellelkesültek, így mostanra mind a nyolc klub összeállt.

A több évtizede nem létező közösségeknél valamivel nehezebb volt ezt elérni, de az egykori átigazolt játékosok és a Nógrád Megyei Hírlap archívuma segítségével végül minden esetben sikerült felkeresni a megfelelő számú egykori sportolót. Seregi Albert hozzátette: még a játékvezetők is azok lesznek, akik annak idején a meccseket fújták ezeknek a csapatoknak.

A tornán 45 év feletti játékosokkal jelen lesznek a Bányagépgyár (PBSE), a Bányász (SBTC), a Kohász (SKSE), az Öblösüveggyár (SÜMSE), az Ötvözetgyár (ÖMTE), a Síküveggyár (SSE), a Tűzhelygyár (ZIM-Vasas) és a Baglyasalja Nógrád Volán (BASE) csapatai, melyek kezdésként két négyes csoportban játszanak majd csoportmérkőzéseket.

A torna ideje alatt nosztalgia kirakadóvásár és bemutató, gyermekprogramok, autókiállítás, valamint retró piac és retro büfé is megidézi majd a kiemelkedő foci éra hangulatát. A március 19-re kiírt Városi Nosztalgia Teremfoci Tornára ingyenes lesz a belépés, a tervek szerint a helyszínre retro buszjárat is közlekedik majd a csapatok által reprezentált városrészekből.

https://3100.hu/varosi-nosztalgia-teremfoci-tornat-rendeznek-marciusban-salgotarjanban/

Scroll to Top