SozialMarie 2017 – Pályázat

Tizenharmadik alkalommal tették közzé a SozialMarie díj felhívását: a kiírók olyan kitüntetésre érdemes projekteket keresnek, melyek az egész társadalmat érintő problémákra keresnek és valósítanak meg társadalmi innovatív megoldásokat.

SozialMarie

Mi is a SozialMarie?

A SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amely 2005 óta minden évben 15 kitűnő projektet díjaz. Az összesen 54.000 euro értékű pénzbeli elismerés mellett a SozialMarie mindenekelőtt nyilvánosságot biztosít olyan projekteknek, amelyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra. A SozialMarie díj időközben nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban lelt otthonra, hanem immár Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert.

Kinek szól a pályázat?

A pályázat aktuális társadalmi kérdésekkel foglalkozó projektgazdáknak szól. A részvételi lehetőség nyitott a magánszektorból, a civil szektorból (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és a közigazgatásból érkező projektek számára is.

A legfontosabb információk

Pályázati határidő: 2017. január 24.

Pályázat benyújtása online: http://sozialmarie.thewst.com/en

Díjátadó: 2017. május 1., ORF RadioKulturhaus, Bécs

A pályázatot kizárólag online lehet benyújtani.

A http://sozialmarie.thewst.com/hu oldalon megtalálható a kiírás és a pályázati adatlap mellett a részvétellel és a bírálati feltételekkel kapcsolatos minden lényeges információ.

Az idei évtől minden pályázatot angol nyelven is be kell majd adni, a nemzetközi tudás- és tapasztalatcsere megkönnyítésének érdekében. Érdemes megtekinteni a benyújtott pályázatokat gyűjtő folyamatosan növekvő adatbázisunkat a honlapunkon: http://sozialmarie.thewst.com/hu.

Forrás: beküldött hír

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top