Játékkal fűszerezett sportvetélkedő

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervezésében rendeztek diákolimpiát nemrég a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolája falain belül. A versenylázban égő diákok célja az volt, hogy e rendezvénynek a héten zajló megyei fordulójába kerülhessenek. A programon három városi iskola – tizenkét főből álló – csapata teljesítette a sorversenyre előírt feladatokat, s a helyszínen pedagógusok és diáktársak együtt izgultak és szurkoltak a versenyben résztvevőkért.

Gyerekek biztató kiáltásai szűrődtek ki a folyosóra, amikor lapunkkal a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolája tornaterme felé közelítettünk. Már ekkor sejtettük: itt bizony nagyon komolyan küzdenek a tanulók azért, hogy megszerezzék a hőn áhított első helyet. Érkezésünkkor a tornateremben már javában folytak az „olimpiai versenyszámok”, s néhány perces várakozás után a program lebonyolítójának, Szabó Attilának síphangja fújta le a harmadik feladatot.

A versengés után Szabó Attila – aki egyébként a besztercei tagiskola tornatanára is – örömmel nyilatkozott lapunknak a sportos eseményről.

– Az olimpián három iskola – a Beszterce lakótelepi-, a Kodály Zoltán-, valamint a Petőfi Sándor tagiskola – növendékei képviseltetették magukat, tizenkét fős csapataikkal. Tagiskolánk volt e rendezvény városi fordulójának a házigazdája – kezdte mondandóját a testneveléstanár.

Ezt követően kifejtette: a szóban forgó olimpián kizárólag alsó tagozatos diákok – elsőtől negyedik osztályig – vettek részt, s már előzetesen is sokat gyakorolták a feladatokat az iskolai tornaórákon. A szervező azt is megosztotta velünk: tíz feladatot kellett végrehajtania a sportszerető fiataloknak, amelyek a Magyar Diáksport Szövetség által kiadott kiadványban voltak feltüntetve.

– A városi döntőből egyébként az e heti, szintén iskolánk berkein belül rendezendő megyei döntőbe kerülhettek be a kicsik. Innen pedig az országos elődöntőbe vezet az út… – zárta szavait a tanár.

A sorverseny akadályait minden résztvevő sikeresen legyőzte, azonban a dobogó legfelső fokára csak egy csapat állhatott az „olimpia” végén, akik a besztercei tagiskola növendékei voltak. Szoros küzdelem a Kodály Zoltán- örökmozgói a második, a Petőfi Sándor tagiskola diákjai pedig a harmadik helyezést szerezték meg.

Palchuber Kinga

(Forrás: www.nhc24.hu)

Scroll to Top