Együtt töltött évekből soha nem elég!

A karancsaljai Rozmaring Népdalkör a napokban ünnepelte fennállásának tizenötödik évfordulóját, a Havanna Senior tánccsoport pedig öt éve alakult meg. A lázas készülődés mindkét csoport részéről egy hónapja kezdődött.

Karancsalja. A helyi „Rozmaring ” Nyugdíjas Egyesület elnöke, Tóthné Bucsek Ildikó lapunknak beszámolt a kéréséről, ami az volt, hogy az eddigiektől eltérően, valami egészen más stílusú műsorral örvendeztessék meg egymást a tagok. A köszöntő szavak után a megemlékezés nehéz percei következtek, amelynek aktualitását az adta, hogy a csoport egyik alapító tagja nemrégiben elhunyt. Mindezek után a napjainkban is aktív tagoknak átadták a köszönőlevelet, valamint szerény ajándék kíséretében kiemelték az elnökhelyettes, azaz Bogár Gyula munkáját is.

egyutt-toltott

Ezt követte a Rozmaring Népdalkör várva várt rendhagyó műsora. A kitartó kis kórust szakmailag Tóth Csaba készítette fel, és emberileg is támogatta őket, amiben csak tudta.  Az előadás keretében a résztvevők egy verset hallhattak, továbbá szebbnél szebb dalokban is gyönyörködhetett a közönség. Ha mindez esetleg nem lett volna elég a Havanna Senior különleges zenés műsora tovább fokozta a hangulatot. Tehát elmondhatjuk, hogy az egyesület elnökének kérése meghallgatásra talált és minden eddigitől eltérően más műsorral készültek a tagok.

Az összeállítás zárásaként a napjainkban divatos slágerek zenei aláfestésével bemutatott jelenetsorban „megemlítették” a mai magyar valóság egy részét a közmunka, a kocsmázás, valamint a kollektív segélykérés formájában. Az ünnepi alkalom „koronája” a születésnapi torta volt, amelyet Karancsalja község önkormányzati képviselői, valamint Sulyok Oszkár Jánosné polgármester készíttetett a nagy eseményre. A rendezvény végén a jelenlévők ígéretet tettek arra, hogy a most ünneplők közül a huszadik évfordulón is mindenki jelen lesz.

Gerhát Karina

(Forrás: www.nhc24.hu)

Scroll to Top