Barna rétihéját mentettek az önkéntes tűzoltók Mátraterenyén

Nem mindennapi mentésen van túl az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Péntek reggel telefonon értesítették az Észak Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyik tagját, Kotroczó Zoltánt arról, hogy egy nagy madár úszik Mátraterenyén az egyik kerti medencében.

Fotó: nool.hu

Zoltán azonnal a helyszínre sietett, de mire odaért, a madár már az autó tetején pihent, elrepülni azonban nem tudott onnan.

Az egyesület Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a madarat kisvártatva sikerült befogni, majd miután biztonságba helyezték, rövid telefonos egyeztetést követően a Baglyaskő-vár Természetvédelmi Látogatóközpont madármenhelyére szállították. Itt aztán a Bükki Nemzeti Park szakemberei vették gondjaikba a barna rétihéját. 

Kotroczó Zoltán a Nool.hu érdeklődésére elmondta, hogy az egyesület életében ez volt az első ilyen jellegű madármentés, hisz kerti medencében sosem találtak még élő madarat, és bíznak abban, hogy a fiatal barna rétihéja gyorsan és teljesen meggyógyul, majd újra szabad lehet. A szakember hozzátette, hogy külső sérülés nem látszódott a madáron, azonban minden bizonnyal nagyon kimerült lehetett, hisz egyáltalán nem ellenkezett megmentőjével.

https://www.nool.hu/helyi-kek-hirek/2022/07/barna-retihejat-mentettek-az-onkentes-tuzoltok-matraterenyen

Scroll to Top