Minden korosztály szívből szavalt Petőfi verseket a karancsaljai versenyen

Szavalóversenyt szerveztek szerdán délután Karancsalján, hogy versmondással emlékezzenek Petőfi Sándor költő 200. születési évfordulójára. Kisgyermekek és nyugdíjasok is boldogan mutatkoztak be kedvenc költeményeikkel.

Petőfi 200 címmel rendezett szavalóversenyt a Karancsaljáért Alapítvány a napokban a helyi közösségi házban. 

Fotó: nool.hu

Horváth-Szántó Csilla, az alapítvány elnöke elmondta: január 1-jén volt Petőfi Sándor 200. születésnapja, akinek tiszteletére a 2023-as évet emlékévvé is nyilvánították. 

– Ennek keretében írtuk ki szavalóversenyünket. Öröm számunkra, hogy megmérettetésünkre sok bátor jelentkező akadt, akik valójában egy nagyszerű kulturális esemény szereplői voltak, s ez már önmagában is győzelem – hangsúlyozta az elnök.

Horváth-Szántó Csilla ismertette: az eseményen több mint harmincan szavalták el kedvenc verseiket, köztük öt óvodás, tizennyolc alsó és nyolc felső tagozatos diák, valamint három felnőtt. 

A legfiatalabb szavaló mindössze hároméves volt, a legidősebb pedig már a 81. életévét is betöltötte. Az eseményen mintegy nyolcvan ember gyűlt össze a közösségi házban, nagy sikere volt a szavalóknak. A legjobbaknak járó nyereményeket Sulyok Oszkár Jánosné, Karancsalja polgármestere adta át. Emellett minden résztvevő kisebb ajándékot kapott, így senki nem távozott üres kézzel. A díjak között volt többek között kétszemélyes vacsorakupon, a Zenthe színházjegyek, valamint könyvutalványok is.

A dobogósok listája: 
Óvodások: 
I. Kurcsik Gréti- nagycsoport
II. Tóth Mia- nagycsoport
III. Menczel Helga – nagycsoport

Alsó tagozatosok: 
I. Antal Levente- 3. osztály
II. Holló Regina- 1. osztály
III. Uhrincskó Szabolcs- 4. osztály
Különdíj: Kecskés Zselyke- 1. osztály

Felső tagozatosok: 
I. hely: Vanya Miriam- 7. osztály
II. hely Holló Fruzsina- 6. osztály
III. Potháczki Szofi – 7. osztály
Különdíj: Torák Kinga- 5.osztály

Felnőttek: 
I. Józsa Lilla
Megosztott helyen II. Godó Alfrédné, Godó Sándorné 

https://www.nool.hu/helyi-kultura/2023/01/minden-korosztaly-szivbol-szavalt-petofi-verseket-a-karancsaljai-versenyen-fotok

Scroll to Top